• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Lietuviai skatinami kurti Mindaugo karūnavimo dienos šventimo tradicijas

Autorius: Laura Montvilaitė
2010-07-02 11:05:00

Lietuviai skatinami kurti Mindaugo karūnavimo dienos šventimo tradicijas
Organizatorių nuotr.

Tarptautinės teminių vakarėlių interneto duombazės Dinnerexplorer.com kūrėjai skatina lietuvius kurti vienos svarbiausių nacionalinių švenčių – Mindaugo karūnavimo dienos - minėjimo tradicijas. Pasak jų, kad šventinės dienos neturėtų apsiriboti alumi, šašlykais ir fejerverkais.

„Mindaugo karūnavimo šventė yra viena svarbiausių nacionalinių datų, visuomeninių renginių jai paminėti pakanka, tačiau artimųjų rate lietuviai apsiriboja įprastu laisvalaikio praleidimu. Norėtųsi, jog šios datos šventimas taptų tradicija, verta pasididžiavimo ir nenusileidžiančia prancūzų Bastilijos paėmimo dienai. Juolab, kad ši data – pačiame vidurvasaryje“, - sako pernai teminio Mindaugo vakarėlio scenarijų konkursą surengusios bendrovės „Electrolux“ direktorius Deimantas Kirlys.

 „Electrolux“ konkurso nugalėtojo Alfo Ivanausko siūlymu, teminį Mindaugo karūnavimo vakarėlį galėtų lydėti šūkis „Tegyvuoja Lietuva!  Karūnuota mūs tauta!“. Šia proga namus ar sodybą galima išpuošti ąžuolo lapais ir pievų gėlėmis.

Autoriaus sumanymu, vakarėlio dalyviai galėtų vilkėti trispalvės spalvų drabužiais bei pasipuošti rankų darbo karūnomis, iš kurių vakarėlio pabaigoje būtų išrinkta originaliausia.

Autofokusuojančią „Inspiro“ orkaitę už geriausią scenarijų laimėjęs autorius svečiams pasiūlytų trijų skonių duonos traškučių su trimis skirtingais užtepais, voveraičių arba kreminę morkų sriubą duonos kubilėlyje, šviežių salotų lapų asorti su karšta kalakutiena ir vyšniomis, vegetarams - salotas su keptomis menkėmis rabarbarų padaže ir citrininiais duonos skrebučiais. Desertui galima patiekti juodos duonos ledų su šviežiomis miško uogomis bei šviežių agurkų su vasaros medumi, lauko gėlių žiedlapiu bei bičių duonele.

A.Ivanausko nuomone, atsigaivinimui šios šventės metu labiausiai tinka duonos gira, šalta mėtų arbata, stipresnių gėrimų mėgėjams - uogų vynas, šviesus ir tamsus alus, midus, trauktinės.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus