• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Įsigijusi knygą „Kaupiame atsargas“ atradau gaminimo džiaugsmą

Autorius: Inga Mingelienė
2012-06-16 14:12:00

Įsigijusi knygą „Kaupiame atsargas“ atradau gaminimo džiaugsmą

Tariu „Labas“ visoms šeimininkėms ir toms, kurios mano, kad nėra puikios šeimininkės. Noriu pasidalinti savo įspūdžiais apie knygą „Kaupiame atsargas“. Pastebiu laukuose žydinčias gėles, gražų gamtovaizdį, mėgstu literatūrą ir dailę, tačiau niekada nebuvau virtuvės pažiba ir nesinaudojau kulinarinėmis knygomis. Bet pavartydavau – patikdavo gražios ir „skanios“ nuotraukos… „Almos litteros“ išleistą „Kaupiame atsargas“ taip pat paėmiau tik pavartyti. Kietas viršelis, geras popierius, nuostabios nuotraukos. „Puikus leidinys mėgstantiems sukiotis virtuvėje“, – pagalvojau. 


Vien iš smalsumo pasklaidžiau lapus ir akis užkliuvo už kelių receptų. Jie pasirodė įdomūs. Tada peržvelgiau turinį. Supratau, kad ši knyga išsami: čia rasite ne tik receptų ir patarimų, kaip konservuoti, bet ir kaip džiovinti, šaldyti, rauginti, nuostabių trauktinių, užpiltinių receptų (ir nereikės pirkti atskiros knygos, kad pasigamintumėt puikų naminį vyną!). Susigundžiau įsigyti šią knygą ir nesigailiu.


Poveikis: išbandžiau keletą receptų, ir jie pavyko. Šalutinis poveikis – aplinkinių nuostaba dėl mano laisvalaikio leidimo virtuvėje. O man labai įdomu ir smalsu išbandyti kuo daugiau receptų. Net pačiai keista, bet jaučiu malonumą leisdama laiką virtuvėje ir noriu vis dar ką nors išbandyti, o kai matau, kad pavyksta, apima džiaugsmas. Šeima taip pat nekantrauja paragauti mano bandymų rezultato, taigi atsargos nespėja tapti atsargomis, nes būna suvartotos. Yra receptų, skirtų ne ilgam laikymui, o greitam skanavimui. Laukiu atostogų, kai galėsiu daugiau laiko skirti gaminimui ir iš tikrųjų ruošti atsargas. Visada maniau, kad, ką pats pasigamini, yra kur kas sveikiau ir naudingiau nei pirktas gaminys, tačiau gamindavau minimaliai. Naudodamasi šia knyga supratau, kad konservuoti (ir ne tik konservuoti) pačiai yra ne tik nesunku, bet ir įdomu bei smagu. Beje, konservavimą iki šiol supratau kaip pomidorų, agurkų, šparaginių pupelių ir pan. išlaikymą žiemai. Ši knyga atskleidė, kad toks požiūris gana siauras, tiek konservavimas, tiek kiti atsargų kaupimo būdai yra daug įvairesni nei mes (ne tik aš viena) manome. Autoriai ne tik pateikia naujovių, bet ir primena senus, pamirštus atsargų laikymo būdus bei receptus.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus