- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 1016
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 1016
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 1016
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Desertas indeliuose su rabarbarais „Paparčio žiedas“
2011-06-24 15:56:00

Jurgos Mizutavičiūtės
800 ml plakamosios grietinėlės
1 žalioji citrina
4 šaukštai cukraus
2 saujos šviežių mėtų lapelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g biskvitinių sausainių (pvz. damų piršteliai)
1 kg šviežių rabarbarų
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai vandens
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus su cukrumi, vandeniu, vaniliniu cukrumi troškinkite puode apie 10 min., kol suminkštės ir taps sutežę. Troškintus rabarbarus palikite aušti.
Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius kartu su citrinos sultimis ir žievele susmulkinkite elektriniu trintuvu. Grietinėlę išplakite su cukrumi, kai ji sustandės, atsargiai įmaišykite mėtų ir citrinos mišinį. Sausainius supjaustykite gabalėliais.
Švariuose indeliuose sluoksniuokite rabarbarus, sausainius, grietinėlės masę, vėl sausainius, rabarbarus, sausainius ir užbaikite grietinėle. Grietinėlės viršų papuoškite mėtos šakele, užsukite indelį ir trumpam įkiškite į šaldytuvą.
Prie atšalusių desertų pririškite šaukštelius, sustatykite juos į šaltkrepšį ir keliaukite iškylauti į gamtą. Indelius galite puošti gyvomis lauko gėlėmis ar net nupinti jiems vainikus, paslėpti žolėse ir išsiruošti ieškoti tariamo skanaus „paparčio žiedo“. Radusieji galės mėgautis skaniu, gaivinančiu desertu su rabarbarų rūgštele ir mėtų gaiva, taip tinkančia karštai vasaros dienai.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Rušiavimas: