• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Itališkos salotos

Autorius: Eli.lt
2009-12-13 08:00:00

Itališkos salotos
jupiterimages nuotr.

Šiam patiekalui reikės 100g lakštinių, druskos, 1 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus, salotų "Aisbergas", ryšulėlio svogūnų laiškų, 1 mažo pankolio gumbo, 1 vidutinio dydžio pomidoro, 100g vynuogių be kauliukų, 100g rūkytos vištos krūtinėlės, 1 stalinio šaukšto citrinos sulčių, 1 arbatinio šaukštelio čili padažo.

Lakštinius išvirkite pasūdytame vandenyje (tik nepervirkite). Verskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Dėkite į didelį indą ir palikite, kad atvėstų.

"Aisbergo" salotas nuplaukite, nudžiovinkite ir supjaustykite juostelėmis. Nuvalykite, nuplaukite ir smulkiais žiedeliais supjaustykite svogūnų laiškus. Pankolio gumbą pjaukite pusiau, nuplaukite ir išpjaukite šerdį. Puseles supjaustykite plonomis juostelėmis skersai skaidulų. Švelnius pankolio želmenis nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

Vynuoges nuplaukite ir pjaukite pusiau. Vištos krūtinėlę pjaukite į keturias dalis. Susmulkintus ingredientus sumaišykite su lakštiniais.

Padažui sumaišykite rūgpienį su citrinos sultimis, čili padažu ir prieskoniais. Pilkite į dubenį su salotomis ir gerai išmaišykite. Sūdykite pagal skonį.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus