• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kepsnius paskaninantys padažai

Autorius: Eli.lt, Raimonda M.
2010-01-13 15:00:00

Kepsnius paskaninantys padažai
jupiterimages.com nuotr.

Tikriausiai daugelis moterų mėgsta savo vyrus palepinti gardžiais kepsniais. Daugelis vyrų neabejingi čirškintai mėsytei. Siūlome pagaminti kepsnį su pikantišku padažu, kad jie net pirštelius apsilaižytų.

Padažų receptų yra tikrai daug, tačiau šį kartą siūlome šiek tiek neįprastus, kurie jūsų kepsniui gali suteikti ypatingą skonį ir aromatą.

Raudonųjų serbentų

2 šaukštus garstyčių sumaišykite su keturiais šaukštais majonezo bei tarkuota vieno vidutinio dydžio apelsino žievele. Įpilkite 4 šaukštus raudonųjų serbentų sulčių, įberkite žiupsnelį cukraus, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite. Rekomenduojama tiekti su jautiena ar veršiena.

Su vyšniomis

1,5 stiklinės vištienos sultinio sumaišykite su ¾ stiklinės vyšnių džemo ir kelias minutes pakaitinkite. Įdėkite šaukštą medaus, įberkite žiupsnelį smulkintos citrinos žievelės. Maišydama supilkite 2 šaukštuose vandens išmaišytą šaukštelį miltų.  Nukėlusi nuo ugnies, padažą perkoškite ir sumaišykite su 50 ml maderos. Karštu apliekite jautienos, kiaulienos ar veršienos kepsnius.

Apelsinų sulčių

Dviejų apelsinų sultis sumaišykite su 3 šaukštais pusiau sauso baltojo vyno. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę, įdėkite šaukštą krienų, pasūdykite ir išmaišykite. Tiekite su kiauliena ar paukštiena.

Morkų

3-4 virtas vidutinio dydžio morkas rupiai sutarkuokite ir sumaišykite su ½ stiklinės krienų bei šaukšteliu vyno acto. Pagal skonį pasaldinkite ir pasūdykite. Praskieskite kefyru. Ir gerai išmaišykite. Tiekite su jautienos ar kiaulienos kepsniais.

Raugintų agurkėlių

50 g pjaustytų raugintų agurkėlių, šviežių petražolių ir smulkintą svogūną sumaišykite su 100 g majonezo. Pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.Maišydama atskieskite sultiniu. Tiekite su jautiena, kiauliena ar veršiena.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus