• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kitokie garnyrai Naujųjų stalui

Autorius: Happywoman.com.ua
2010-12-31 07:21:00

Kitokie garnyrai Naujųjų stalui
Happywoman.com.ua nuotr.
Mėsa, žuvis ar kepta antis – tai dažniausiai ant naujametinio stalo besipuikuojantys patiekalai. Jiems tenka visos svečių liaupsės. Ir jei salotos su užkandžiais dar galėtų pretenduoti į visuotinį dėmesį, tai garnyrui – mažoka šansų. O kad nustebintų ir jis, siūlome keletą neįprastų variantų.

•    Traškios bulvės. Išvirkite bulves su lupena, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais ir išmaišykite. Pabarstykite druska, pipirais, įmeskite lauro lapą, svogūną arba keletą skiltelių citrinos. Visa tai apkepkite orkaitėje kol bulvės gražiai apskrus.

•    Glazūruotos morkos. Smulkias morkytes nuskuskite, didesnes dar ir supjaustykite griežinėliais. Apkepkite aliejuje kol dailiai apskrus. Įdėkite šiek tiek medaus ir vandens, pabarstykite druska ir troškinkite ant mažos ugnies kol morkos suminkštės. Tada nukelkite keptuvės dangtį ir leiskite išgaruoti skysčiui.

•    Briuselio kopūstai. Garnyras bus ne tik originalus bei skanus, bet dar ir labai maistingas. Tereikia išvirti šaldytus Briuselio kopūstus o paskui apkepinti juos aliejuje ant keptuvės arba orkaitės pabarsčius džiūvėsėliais ir įdėjus šiek tiek smulkiai pjaustytos šoninės.

•    Obuoliai prie mėsos. Šis garnyras ypač tiks prie riebios kiaulienos, anties arba žąsies. Nulupkite obuolius, supjaustykite į 4 dalis, apkepinkite kol suminkštės aliejuje, įpylę šiek tiek vandens, po žiupsnelį cukraus ir cinamono.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus