• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kulinarijos tinklaraštininkų receptai Joninėms

Autorius: Laura Montvilaitė
2011-06-22 09:25:00

Kulinarijos tinklaraštininkų receptai Joninėms
Jurgos Mizutavičiūtės nuotr.

Geriausių metų kulinarinių tinklaraščių apdovanojimų dalyviai praėjusią savaitę varžėsi ruošdami Joninių nakties užkandžius. Apdovanojimų rengėjai „Virtuvė. Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ dalinasi geriausiais konkurso dalyvių receptais šios stebuklingos nakties iškylai

Kumpio, smidrų ir pomidorų pyragas (III vieta)


Violeta Žurauskienė, Violetos-kambariukas.blogspot.com

180 g sluoksniuotos tešlos
4-6 smidrai
80g rūkyto arba vytinto kumpio (labai plonai pjaustyto)
1 pomidoras
80 ml grietinėlės (12 % rieb.)
druska, pipirai
po žiupsnelį džiovinto raudonėlio, mėtų, petražolių

Iš atšildytos tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir įtieskite tešlą. Jos lakštą skardoje  aplinkui atsargiai apipjaukite neaštriu peiliu, kad liktų maždaug 2-3cm kraštas. Pjaukite taip, kad iki galo tešlos neperpjautumėte, o tik įpjautume. Taip atskirsite kraštelius – kepant jie gražiai iškils, o ne visas tešlos lakštas. Viduriuką subadykite šakute, kad per daug nekiltų.
Nuo smidrų nupjaukite kotelius, užvirkite vandenį ir 2-3 min. sumeskite į jį smidrus, paskui išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Kumpį ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinį išplakite su grietinėle, įberkite druskos, pipirų, raudonėlių ir dar paplakite.
Tešlą pašaukite į 200 °C orkaitę 5 min., kad viskas tik pradėtų kept ir truputėlį pakiltų kraštai. Greitai ištraukite tešlą, ant jos klojkite kumpį, smidrus, pomidorus, viską užpilkite grietinėlės bei kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę kepti toliau. Sumažinkite kaitrą iki 190 °C ir kepkite dar 12-15 min.


Iškepusį pyragą pabarstykite žalumynais (mėtomis ir petražolėmis).

„Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamas vynas: Beso de Vino Garnacha Rosado Cari?ena D.O.

Kad vynas įgautų ryškios rausvą spalvą su violetiniu atspalviu, vynuogių sultys prieš fermentaciją yra laikomos su odelėmis 8 valandas. Braškių uogienės bei juodųjų serbentų aromato, labai gaivaus skonio, vidutinio stoto vynas. Poskonyje jaučiamas puikus balansas tarp mineralų bei prieskonių užuominų.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus