• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Lazanija su lašiša, brokoliais ir špinatais

Autorius: Laura Montvilaitė
2013-12-15 18:00:00

Lazanija su lašiša, brokoliais ir špinatais
123rf.com
2 ½ stiklinės miltų ( „ekstra“405 D)
4 kiaušiniai
20 g druskos
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
20 ml alyvuogių aliejaus
20 g sviesto
600 g lašišos filė
500 g brokolių
200 g špinatų
30 g krapų
3-4 skiltelės česnako
400 g grietinėlės 10% rieb.
150 g rikotos sūrio
300 g mocarelos sūrio
150 g sūrio „Džiugas“

Iš miltų, žiupsnelio druskos ir dviejų kiaušinių užmaišykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti.

Lašišą supjaustykite maždaug 0.5 cm storio gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais, smulkintais krapais.

Brokolį padalinkite mažesniais žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Špinatus pakepinkite su trupučiu sviesto, pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2 kiaušinius suplakite, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais.

Į rikotą dėkite susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Mocarelą supjaustykite nestoromis riekėmis, Džiugą sutarkuokite smulkesne, nei burokine trintuve.

Iš tešlos iškočiokite lakštus, juos apvirkite ir sluoksniais klokite į indą, kuriame kepsite lazaniją. Sluoksniuokite taip: tešla, rikota, špinatai, brokoliai, mocarela, grietinėlės padažas, vėl tešla, rikota, lašiša, mocarela, padažas. Tada vėl tešla, rikota, špinatai, brokoliai, mocarela, padažas, tešla.

Viršų pabarstykite tarkuotu „Džiugo“ sūriu, apliekite padažu. Kepkite 190 °C laipsnių orkaitėje apie 30 min. Išjungę orkaitę dar leiskite lazanija 10 min. pastovėti.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus