• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Naujametis fondiu  1 

Autorius: eli.lt, Raimonda M.
2009-12-22 16:53:00

Naujametis fondiu
jupiterimages.com nuotr.

Fondiu  - tai lydyto sūrio, vyno ir vyšnių trauktinės mišinys, į kurį mirkoma duona, daržovių gabaliukai. Pasakojama, kad jį sugalvoję šveicarų valstiečiai ilgais žiemos vakarais. Išėjo ne tik skanus patiekalas, bet ir gera pramoga. Siūlome ir Jums išbandyti sūrio fondiu. Tokia vakarienė pralinksmins ir suartins skirtingiausius žmones.

Pagaminimui reikės:

600 g sauso baltojo vyno,
400 g ementalio (atitinka lietuviškasis „Žementalis),
800 g griuerio sūrio (tinka ir „Rokiškio“, „Svalios“ ir kt.),
česnako skiltelė,
40 g krakmolo,
30 ml vyšnių trauktinės,
pipirų, tarkuotų muskatų.

Gaminimas:

Nulupta ir perpjauta česnako skiltele gerai ištrinti fondiu puodą. Jame užkaitinti vyną ir maišant sudėti sūrį. Kieti sūrio gumulai netrukus ims lydytis. Masę energingai maišant užvirti. Krakmolą ištrinti su 2-3 šaukštais vyno ir vyšnių  trauktine, supilti į sūrio masę, užvirti, suberti pipirus bei tarkuotus muskatus. Puodą pastatyti ant stalo virš šaldiklio. Į karštą sūrio masę merkti pasmeigtus daržovių  ar duonos gabaliukus ir valgyti.

Prie fondiu tinka sausas baltasis vynas arba sausas rislingas. Taip pat – taurelė šaltutėlės vyšninės. Kas turi jautrų skrandį, prie fondiu tegu geria pieną arba karštą arbatą.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​
Gairės: Siūlome Jums


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
mm
2009-12-22 17:15:37
egzotika:))). Idomiai:). Butu faina pagandyti, bet tie puodai brangus...