• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Obuolienė indišku stiliumi

Autorius: pagal ShkolaZhizni.ru
2013-10-13 18:00:00

Obuolienė indišku stiliumi
Jupiterimages nuotr.
Ruduo – obuolių ir, žinoma, obuolienių metas. Tikras rojus šio skanėsto gerbėjams ir... galvos skausmas tiems, kam obuolienės skonis atrodo nuobodus, o obuolių pyragai negailestingai nusėda ant kūno nepageidaujamais kilogramais. Kur dėti dėžių dėžes raudonskruosčių obuolių?

Kaip tik dabar metas išbandyti ką nors neįprasto. Kad ir obuolienę indišku stiliumi – skalsią, su prieskoniais, ypač tinkamą žvarbiais žiemos vakarais, vaikant į visas keturias puses eilinio sezoninio gripo ir peršalimo ligų bacilas.

Ajurveda – tai iš Senovės Indijos mus pasiekusi gydomoji ir sveikatos palaikymo sistema. Tradiciniai ajurvedos prieskoniai, naudojami įvairiems patiekalams, ir, žinoma, desertams gardinti – cinamonas, muskato riešutas, kardamonas, imbieras, gvazdikėliai, mėta, kurkuma ir šafranas. Kaip tik jie ir bus naudojami šiam skaniam obuolių džemui.

1.    Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2.    Žievelę ir obuolio šerdeles užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir pavirinkite kol suminkštės. Nuovirą perkoškite.

3.    Į nuovirą suberkite cukrų (stiklinei nuoviro – 1 kg cukraus), išmaišykite, kad cukrus sudrėktų. Jei atrodo, kad skysčio stinga – įpilkite šiek tiek vandens. Užkėlusi puodą ant ugnies, nuolat maišydama, ištirpinkite cukrų. Kai sirupas beveik užvirs, sukrėskite į jį supjaustytus obuolius.

4.    Obuolienė toliau kaitinama periodiškai pamaišant. Kai viskas užvirs, ugnį sumažinkite iki minimumo.

5.    Tarpuose tarp pamaišymo nuplaukite citriną ir smulkiai supjaustykite su visa žievele.

6.    Nulupkite imbiero žievelę, imbierą supjaustykite plonutėmis riekelėmis.

7.    Obuolienę pavirinus apie 30-40 minučių, obuolių gabalėliai turėtų patamsėti, tapti tarsi permatomi. Jei obuoliai buvo nelabai prinokę – jie gali virsti želė, tai irgi puikiausiai tiks šiam receptui.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus