- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- Ką kiekvienam vairuotojui reiktų žinoti apie padangų amžių?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 700
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 700
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 700
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
2017-06-18 11:00:00
Ledai neišvengiamai asocijuojasi su vasara, todėl jai atėjus ir šiek tiek įšilus orams žmonės dažniausiai nori lengvesnių bei gaivesnių desertų. Orkaičių durelių varstymą virtuvėje ir garuojančius kepinius galima iškeisti į naminių ledų desertą. Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasidalijo keliais ledų receptais, kurie sužadins norą juos išbandyti tiek virtuvės profesionalams, tiek mėgėjams.
Ledų karalius – purus vanilinis plombyras

Jei norite pasigaminti gardžius ledus, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro recepto. Jis yra universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais. Taip pat jie puikiai tiks šalia vaisių pyrago ar pertepti sausainiams saldžiam sumuštiniui.
„Pirmiausia atšaldykite indą, kuriame pilsite ledų masę. Rinkitės platesnį, bet nelabai gilų ir jame suplakite 2 puodelius riebios ir 2 puodelius pusiau riebios grietinėlės su puodeliu cukraus ir 2 šaukšteliais vanilės ekstrakto. Gautą masę supilkite į atšalusį indą ir palikite šaldiklyje 20 – 30 minučių, kol plakinys pradės stingti. Vėliau, naudodamiesi elektriniu plaktuvu, masę vėl išplakite. Kartokite šį procesą, kol ledai visiškai sustings“, – pasakoja IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.
Labiau įgudę virtuvės virtuozai gali pasigaminti ledus su kiaušiniais. „Išplakite 3 kiaušinius, tada įpilkite pusę puodelio cukraus, puodelį pieno ir šaukštelį vanilės. Atskirai iki standumo išplakite puodelį riebios grietinėlės ir ją sukrėskite į paliktą kiaušinių masę. Po pusvalandžio stingimo šaldiklyje vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti“, – sako IKI maisto ekspertė.
Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais

Norint pasigaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių, tačiau vietoje jo galite drąsiai rinktis ir kakavos miltelius.
„Pirmiausia pakaitinkite 500 ml riebios grietinėlės ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, įpilkite skardinę saldaus kondensuoto pieno ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų“, – pasakoja A. Rasmussen.
Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Atsigaivinti vasaros karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.
„Ant karštos ugnies puode sumaišykite puodelį vandens, puodelį cukraus ir puodelį šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti. Įtarkuokite plonąją žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti su plaktuvu“, – gaivių ledų receptu dalijasi maisto ekspertė.
Greitas uogų šerbetas

Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.
„Į elektrinį maišytuvą sudėkite įvairias šaldytas uogas: avietes, gervuoges, mėlynes, vyšnias be kauliukų, žemuoges, nedideles braškes ir banano gabalėlius, kurie pridės saldumo. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno, geriausia – migdolų arba kokosų. Pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis“, – patarimais dalijasi A. Rasmussen.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: naminiai ledai, kaip pagaminti naminius ledus, ledai iš bananų, naminiai vaniliniai ledai, naminis plombyras, naminiai šokoladiniai ledai, šokoladinių ledų receptas, šerbeto receptas
Rušiavimas: