- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 12
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34966
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 8. Nėštumo požymiai be testo 164
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. Nėštumo požymiai be testo 164
- 4. Kūno signalai 12
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34966
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 12
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34966
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 11
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
Pienių pesto padažas
2014-04-15 13:12:00
Tikriausiai kiekvienam teko ragauti gardaus ir kvapnaus bazilikų pesto padažo, kuris net ir įprastus makaronus arba prėską žuvį paverčia įstabaus skonio patiekalu... Siūlome išmėginti labai pavasarišką ir sveiką kiaulpienių lapų (arba dilgėlių) pesto padažo variaciją.

Jums reikės:
Apie 350 g švariai nuplautų, jaunų pienių lapelių,
250 ml alyvuogių aliejaus,
4 česnako skiltelių,
40 g kedrinių pinijų riešutų,
1,5 šaukštelio druskos,
70 g kietojo sūrio.
Gaminame:
Aliejų ir trečdalį lapų dėkite į maisto smulkintuvą (galite grūsti ir ranka, grūstuvėje, tik tuomet naudokite kiek mažiau aliejaus, juo padažą atskiesite pabaigoje), susmulkinkite, dėkite dar vieną dalį lapų, smulkinkite, o tuomet ir visus likusius lapelius. Viską pertrinkite.
Riešutus trumpai paskrudinkite keptuvėje be riebalų, jiems atvėsus dėkite į kiaulpienių masę, pridėkite česnako, tarkuoto sūrio ir vėl susmulkinkite.
Galiausiai pagal skonį pridėkite druskos. Jeigu manote, kad padažas pernelyg tirštas, tai galite atskiesti vandeniu ar aliejumi.
Padažą sudėkite į indelį. Šaldytuve padažą galima laikyti 4-5 dienas. Ant indelyje esančio padažo galima užpilti truputį aliejaus, susidaręs sluoksnelis apsaugos masę nuo tamsėjimo.
Skanu su makaronais, žuvimi, krevetėmis, vištiena, galima tiesiog tepti ant duonos, naudoti picos pado patepimui (vietoj pomidorų padažo).
Pienes galima pakeisti dilgėlėmis (tik jas reikia nuplikyti karštu vandeniu, atvėsinti ir tuomet smulkinti) arba rukola.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: receptai, pesto, kiaulpienių pesto, dilgėlių pesto, pienių pesto, pesto receptas, Italijos virtuvė
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Mini picos
- Lengvai pagaminami suktinukai su sūriu
Rušiavimas: