• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Pikniko meniu: 5 užkandžių ir 5 gėrimų receptai (foto)

Autorius: Eli.lt
2013-06-05 16:06:00

Oras tikrai lepina, norisi ištrūkti į gamtą, o jeigu neturite laiko, ar tiesiog nenorite palikti miesto, tai siūlome susikviesti draugus ir surengti puikų (ir skanų) pikniką miesto parke ar kitoje žaliojoje erdvėje.

Pikniko idėją galite pritaikyti ir gimtadieniui, mergvakariui, bendraklasių ar studijų draugų susitikimui, pasisedėjimui su kolegomis neoficialioje aplinkoje - tai pigiau ir originaliau nei vakarienė restorane, o neišvykę iš miesto vakarines linksmybes galėsite tęsti naktiniame klube. Siūlome kelias užkandžių ir gėrimų idėjas piknikui.

5 užkandžiai


Melioną, brie sūrį supjaustykite riekelėmis. Jas apjuoskite siaura kumpio juostele, galite papildomai persmeigti dantų krapštuku.


Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą, ją supjaustykite ~ 8 cm ilgio ir ~ 5 cm pločio jusotelėmis. Jas patepkite mėgstamu tepamu sūreliu ir įvyniokite dešreles (jeigu didelės, tai pjaukite pusiau). Patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.


Iškepkite lietinių blynų, juos tepkite kondensuotu pienu, riešutų arba šokoladiniu sviestu. Sukukite, pusvalandį palaikykite šaldytuve ir supjaustykite ritinėliais.


Cukinijas arba baklažanus supjaustykite pailgomis, siauriomis juostelėmis (idealu tą daryti, naudojant daržovių skustuką). Kumpį arba keptą vištienos filė, papriką supjaustykite juostelėmis. Juosteles vyniokite į cukiniją ar baklažaną, bevyniojant dar pabarstykite sūriu ir prieskoniais. Persmeikite dantų krapštuku ir kepkite karštoje orkaitėje 15 - 20 min.


Sumaišykite indelį juodųjų ir indelį žaliųjų alyvuogių, pridėkite 5 sutrintas česnako skilteles, saują smulkintų petražolių, šaukštelį paprikos miltelių, 4 šaukštus balzamiko acto, 10 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštą sojų padažo, šaukštelį medaus, vienos citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Viską dar kartą gerai sumaišykite ir palikite marinuotis 3 - 4 valandoms.

5 gėrimai


Išspauskite citrinos sulčių, pridėkite rudojo cukraus arba medaus bei mėtos lapelių. Vienai citrinai reiktų vieno šaukšto cukraus arba medaus, ir pusės saujos mėtos lapelių, bet ragaukite ir skonį kurkite pagal save. Skieskite vandeniu iki tol, kol pasieksite norimą skonio inteksyvumą.


Vienodu kiekiu išplakite ledus, ananasų sultis ir pieną arba vandenį.


Atšaldykite stiprią juodą kavą, įpilkite pieno ir apelsinų sulčių. Gerkite su ledukais. Santykis: puodeliui kavos reiktų po 50 ml pieno ir 50 ml apelsinų sulčių.


3 šaukštus kmynų užplikykite 0,5 L verdančio vandens. Palaukite, kol atšals, perkoškikte, sumaišykite su 3 šaukštais medaus ir 2 L obuolių sulčių. Gerkite su ledukais.


Vienodu kiekiu suplakite pieną, jogurtą ir morkų sultis.




Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus