• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Skrandžio džiaugsmui: dietinis troškinys

Autorius: eli.lt, Raimonda M.
2010-01-12 08:00:00

Skrandžio džiaugsmui: dietinis troškinys
jupiterimages.com nuotr.

Jei norite džiaugtis liekna figūra, tai Jūsų maisto racioną turi sudaryti sveiki ir naudingi produktai.  Siūlome Jums pasigaminti patiekalą būtent iš tokių produktų.

Makaronai. Juose yra sudėtinių angliavandenių, kurie ilgam suteikia energijos. Makaronuose gausu skaidulų, baltymų, mineralinių medžiagų, šiek tiek vitaminų. Klaidinga nuomonė, kad makaronuose kaip ir bulvėse esantis krakmolas tukina. Krakmolo energinė vertė mažesnė nei riebalų: iš g krakmolo susidaro 4 kcal, o iš tiek pat riebalų – 9 kcal. 100 g makaronų – 158 kcal.

Pievagrybiai. Juose yra beveik visų organizmui reikalingų aminorūgščių, taip pat nemažai fosforo, kalio, cholesterolio kiekį mažinančio lecitino. 100 g pievagrybių – 15 kcal.

Salierai. Suteikia vitaminų E, P, C ir B grupės. Taip pat kalio, geležies, natrio, fosforo, kalcio, riebalų ir cholesterolio kiekį kraujyje reguliuojančio cholino.  Be to, salierai gerina virškinimą ir šalina iš organizmo skysčius. 100 g salierų – 16 kcal.

Paprikos. Turi daug vitamino C (100 g – 250 mg). Ištirta, kad šis vitaminas stabilizuoja svorį, nes padeda aminorūgštims virsti karintinu, o karintinas „išlaisvina“ iš ląstelių riebalus ir paverčia juos energija.  Paprikose yra vitaminų A, P, B1, B2. Jos spartina virškinimą ir gerina apetitą. 100 g – 25 kcal.

Brokoliai. Turi ypač daug vitamino C (daugiau nei apelsinuose), sieros, geležies, kraują valančio chlorofilo, vitaminų A ir B grupės. Ištirta, kad brokoliai stabdo aterosklerozę ir piktybinių navikų susidarymą. Jie nekaloringi (100 g – 28 kcal). Brokolių reikėtų vengti esant skydliaukės nepakankamumui – trukdo pasisavinti jodą.

Krevetės ir midijos. Jūros gėrybėse gausu baltymų, cholesterolio kiekį mažinančių riebalų rūgščių, fosforo, medžiagų apykaitai reikalingo cinko, kalio, kalcio, vitaminų A, D ir B grupės bei folio rūgšties. Nemažai jodo, kuris būtinas normaliai skydliaukės veiklai. Skydliaukės hormonai reguliuoja svorį. Sutrikus jos veiklai, ima augti arba kristi svoris. 100 g midijų – tik 51 kcal, o tokiame pačiame kiekyje krevečių – 106 kcal.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​
Gairės: Siūlome Jums


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus