• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Varškės sūrio blyneliai

Autorius: Eli.lt
2010-02-12 08:20:00

Varškės sūrio blyneliai
jupiterimages.com nuotr.

Ilgojo savaitgalio metu nustebinkite šeimą ar draugus iškepusios gardžių blynelių. Tegul blynai būna šio savaitgalio pagrindinis patiekalas. Juk švęsime Užgavėnes! Išbandykite pačius įvairiausius blynų receptus. Šį kartą siūlome kiek neįprastą, tačiau Jums tikrai turėtų patikti.

Pagaminimui reikės:

700 g bulvių,
300 g varškės sūrio,
2 šaukštai miltų,
kiaušinis,
100 g 25 proc. riebumo grietinės,
Aliejaus (kepimui),
2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
kmynų,
saujelė maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai praauš, sutrinkite šakute. Įmaišykite trintą varškės sūrį ir lydytą sviestą. Į masę įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, kmynų, suberkite miltus. Iš gerai išminkytos tešlos formuokite apskritus blynelius. Juos pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite karštuose riebaluose.

Su tokiais blyneliais tinka grietinė arba baltasis padažas. Jeigu mėgstate saldžius blynelius, į tešlą neberkite kmynų, gardinkite vaniliniu cukrumi. Karštus blynelius galėsite valgyti su uogiene ar plakta grietinėle.
 
Skanaus!

 

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus