- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 12
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34975
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 8. Nėštumo požymiai be testo 164
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. Nėštumo požymiai be testo 164
- 4. Kūno signalai 12
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34975
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 12
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34975
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 11
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
Vytaro Radzevičiaus Laoso salotos su lietuvišku prieskoniu
2013-12-01 15:00:00
Kelionėse po įvairius pasaulio kraštus žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius patyrė ne tik įsimintinų nuotykių, bet ir surinko daug egzotiškų receptų. Pritaikęs juos lietuviškai aplinkai, Vytaras baigia rengti knygą „Pasaulio puodai“, o dalį gurmaniškų receptų iš jos perkėlė į prekės ženklą pakeitusio restoranų tinklo „Katpėdėlė“ valgiaraštį.
„Esu užkietėjęs keliautojas, mėgstu atrasti, sužinoti ir pažinti pasaulio kraštus įvairiais kampais. Kelionėse labiausiai domina vietinių gyvenimo būdas, aplinka, papročiai ir maistas, kuris neabejotinai yra kiekvienos kultūros dalis. Man tai savotiškas įvairių tautų kultūros tyrimas per kartais net labai egzotišką virtuvę. Vien paskutinėje kelionėje Pietryčių Azijoje – Vietname, Kambodžoje ir Laose – teko paragauti tokios egzotikos, kokios Lietuvoje net nebandyčiau adaptuoti, - sako V. Radzevičius. - Žinoma, buvo ir dangiško skonio patiekalų, kuriuos vien prisiminus sukyla apetitas, pavyzdžiui, nacionalinis Laoso patiekalas larb – vištienos salotos su žolelėmis.“
Grįžęs į Lietuvą Laoso vištienos salotas V. Radzevičius pirmiausiai pagamino šeimai, po to draugams – reikiamų žolelių rasti buvo nesunku. Dabar jų paragauti gali ir „Katpėdėlės“ lankytojai.
„Tai lengvas, gaivus ir kvapnus patiekalas, ypač tinkantis sveikos mitybos mėgėjams: smulkinta vištienos krūtinėlė „kepama“ keptuvėje ant vandens, žolelės natūralios, specifinį žuvies padažą galima nusipirkti mūsų parduotuvėse. Šiuo patiekalu pabandžiau sujungti du kontinentus, dvi labai skirtingas kultūras ir suderinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus. Vištiena su tradiciniu Azijos šalių žuvies padažu šiame patiekale – pagrindas, bet patiekalą norėjau „sulietuvinti“, todėl viską paskaninau lietuviškomis žolelėmis,“ - pasakoja V. Radzevičius.
Pirmasis visiškai rekonstruojamas „Katpėdėlės“ restoranas, įsikūręs PC „Banginis“, Lukšio g. 34, Vilniuje, nudžiugins alaus gurmanus: čia ne tik bus galima paragauti patiekalų iš naujojo valgiaraščio su V. Radzevičiaus variacijomis lietuviškos virtuvės tema, bet ir prie vakarienės priderinti įvairiausių rūšių alaus iš viso pasaulio.
„Vičiūnų restoranų grupės“ tinklui priklauso 7 „Katpėdėlės“ restoranai: 2 Vilniuje, 2 Kaune, po vieną Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.
Šiltos Laoso salotos su vištiena:

Vištiena, šviežios kalendros, šviežia mėta, šviežios petražolės, citrina, žuvies padažas, aitriosios paprikos, ryžiai.
Į gilioje keptuvėje verdantį vandenį dedama smulkiais gabalėliais peiliu sukapota vištienos filė, kuri, nuolat maišoma, kaitinama apie 3-4 minutes. Paruošta vištiena nukošiama, dedama į dubenį, barstoma druska, juodaisiais maltais pipirais, smulkintomis petražolėmis, smulkintais mėtų lapeliais, smulkinta kalendra, dedami plonais griežinėliais pjaustyti čili pipirai, pilamos šviežiai spaustos citrinos sultys ir žuvies padažas.
Į lėkštę supilami karšti virti ryžiai, ant kurių dedami šilti vištienos gabalėliai su žolelėmis, ant viršaus užbarstoma smulkintos kalendros.
Skanaus.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: Vytaras Radzevičius, kelionės, Katpėdėlė, Pasaulio puodai, šiltos salotos, šiltos vištienos salotos, šiltos salotos su vištiena, Laosas, pasaulio virtuvė, Laoso virtuvė, larb
- Jaunavedžiai susituokė Everesto papėdėje (foto)
- 10 Airijos vietų, kurias būtina aplankyti (foto)
- Turistus traukia salos viduje susiformavęs paplūdimys (foto)
Rušiavimas: