• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

2009 maisto madų tendencijos

2009-03-17 00:00:00

2009 maisto madų tendencijos
Pagal Chron.com, Jupiterimages nuotr.
Rinkos tendencijas stebintys  specialistai pastebi: dauguma žmonių renkasi patogų, lengvai pagaminamą maistą ir vieną kitą naujovę paįvairinimui.

Jei esi namisėda, kuriai užtenka makaronų su tarkuotu sūriu – sveikiname! Maisto pasirinkimo prasme pataikai tiesiai į mados tendencijų dešimtuką!

Patogus maistas, paprasti namuose gaminami ir nebrangūs patiekalai – tai populiariausios 2009-ųjų maisto madų tendencijos.  Taip teigia ne krizės įbaugintos vidutinybės, o madų tendencijų stebėtojai ir maisto rinkos ekspertai.

Tiesa, gurmanai, neskubėkite jaudintis! 2009-ieji – ne tik netikro zuikio ir bulvių košės metai. Prognozuojama, kad šiemet išpopuliarės azijietiški makaronai, Peru virtuvės valgiai ir gėrimai, imbieras, kaktusas įvairiuose patiekaluose, gaminiai iš žuvies, įkandamos kainos vynas, garam masala prieskonių mišiniai, rūkyti gaminiai, klevų sula, organinis maistas. Be to, kiaušiniai vis dažniau tampa nebe tik pusryčių, bet ir pietų bei vakarienės patiekalų pagrindu.

Paprastumas – naujoji prabanga

Restoranuose tampa nesolidu gaminti patiekalus su penkių rūšių garnyru ir trimis skirtingais padažais. Net ir ten pagaliau taupoma ir stengiamasi grįžti prie taupesnės ir patogesnės kulinarijos.

JAV prieš pat ekonnominę krizę restoranų šefai stengdavosi vienoje porcijoje suplakti kuo daugiau ingredientų bei panaudoti kuo įvairesnių gaminimo būdų. Dabar vėl atsigręžiama nebe tik į sudėtinių dalių kainą, bet ir į darbo ekonomiškumą, vadovaujamasi principu „kuo paprasčiau“.

Tai – viena iš prielaidų įsigalėti vadinamojo patogaus maisto kultui. Kita priežastis – be abejo, streso kupinas laikmetis, kai maistas turi tapti nebe prabangos išraiška, o sielos atgaiva. Kuo jis grynesnis ir mažiau komplikuotas – tuo geriau išreiškia paprastų malonumų troškimą.

Vargu ar tai būtų stilinga, jei nebūtų susieta su pasirinkimu. „Gaminu namie“ madingu tampa ne tada, kai tiesiog nėra kitos išeities, o tada, kai tai lemiama laisvu asmeniniu pasirinkimu.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus