• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Arbatų ir patiekalų derinimas  1 

Autorius: Pagal "Stebuklingas arbatos pasaulis", Eli.lt
2010-01-29 12:00:00

Arbatų ir patiekalų derinimas
flickr.com nuotr.

Visi esame girdėję apie vyno ir patiekalų derinimą. Panašias vartojimo taisykles turi ir arbatos, nors jų dažniausiai nepaisome – tos pačios rūšies arbata užgeriame ir sumuštinį su kumpiu, ir saldų pyragaitį. Norėdami pasiekti patiekalų harmonijos turėtume laikytis kai kurių taisyklių.

  • Lengvi pusryčiai – balta duona, sūris, džemas – dera su Ceilono, Nilgiri, kiniška Yunnan arbata, dardžilingu (arbata, auginama kalnuotose Dardžilingo miesto apylinkėse).
  • Keptą maistą, rūkytą žuvį, kumpį, kiaušinius tinka užsigerti Ceilono, Indonezijos, Assam, Kenijos, Afrikos šalių arbatos mišiniais.
  • Prie pikantiškų užkandžių dera žaliosios, raudonosios, Ceilono, Assam arbatos, dardželingas. Aštrių prieskonių deginantį skonį numalšins raudonosios, žaliosios jazminų arbatos, dardžilingas.
  • Aštrių sūrių skonį geriausiai pajusite su Earl Grey, aromatizuota bergamotu. Tiks ir žaliosios arbatos.
  • Žuvis labiausiai tinka su Oolong, Earl Grey, žaliosiomis arbatomis, dardžilingu.
  • Žvėrieną bei kitą raudoną mėsą užsigerkite Earl Grey, jazminų arbatomis. Šios arbatos tinka ir prie paukštienos.
  • Pavalgius tiktų baltosios, žaliosios, Keemun, Oolong ar dardželingo arbatos.

Visų minėtų arbatų nesunkiai galima įsigyti ir Lietuvoje. Pasimėgaukite nuostabiu arbatos aromatu.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​
Gairės: Earl Grey

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Creditor
2010-01-29 16:41:27
Pasiskolinti lengva! Jei trūksta pinigų, eik į w w w . CREDITOR . lt registruokis ir GAUK greitą paskolą per 5 minutes!