• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Graikiškų salotų kąsneliai

Autorius: Eli.lt
2012-01-18 11:18:00

Graikiškų salotų kąsneliai
Stumbleupon nuotr.
Pamėgink šį kartą jų pasigaminti kitaip – užuot maišiusi visas sudėtines dalis dubenyje, paruošk jas kaip vieno kąsnio užkandžius. Pažadame: bus šventė ir akims, ir tavo skonio receptoriams!

Lengvi vieno kąsnio užkandžiai pravers įvairiais gyvenimo atvejais. Jie puikiai tiks ir priimant svečius namuose, ir neštis į darbą, jei ten turite jaukų kampelį kolegų gimtadieniams ir kitokioms progoms pažymėti, ir netgi vakare, kai nuvargusi po darbų tingiai susirangysi ant sofos priešais televizorių. Kodėl gi nepalepinus savęs keliais gurmaniškais kąsneliais vietoje tavo figūrai visai nenaudingų traškučių ar bandelių?

Graikiškos salotos – vienas tokių nuostabių užkandžių, kuris tiktų visomis progomis. Pamėgink šį kartą jų pasigaminti kitaip – užuot maišiusi visas sudėtines dalis dubenyje, paruošk jas kaip vieno kąsnio užkandžius. Pažadame: bus šventė ir akims, ir tavo skonio receptoriams!

Tau prireiks:

1 agurko,
žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų,
16 mažų kubelių fetos sūrio,
8 alyvuogių be kauliukų,
8 vyšninių pomidorų,
2 a.š. ekstra virgin alyvuogių aliejaus.

•    Agurką supjaustyk žiedeliais, kiekvienas – maždaug piršto storio. Žiedelius padalink į 4 dalis.



•    Agurko ketvirčius išdėliok ant serviravimo lėkštės, pabarstyk truputėliu druskos ir pipirų.

•    Ant kiekvieno agurko gabalėlio dėk po kubelį fetos ir pusiau perpjautą alyvuogę.

•    Perpjauk vyšninius pomidorus pusiau, kiekvieną jų perdurk mediniu sumuštinių smeigtuku ir smeik kaip stogelį ant agurko, fetos ir alyvuogių bokštelių.

•    Užkandžius pašlakstyk alyvuogių aliejumi, gali užberti dar šiek tiek juodųjų pipirų.


Ar žinojai, kad...

... graikiškos salotos pačioje Graikijoje vadinamos kaimiškomis salotomis. Jų esmė – kuo paprasčiau patiekti maistą. Tad užsisakiusi šio gardėsio jo tėvynėje veikiausiai nustebtum: tau atneštų lėkštę, kurioje puikuotųsi stambiais gabalėliais pjaustytas agurkas, pomidoras, sauja alyvuogių, didelis gabalas fetos sūrio, visa tai apšlakstyta alyvuogių aliejumi. Kruopščiau smulkinti ir subtiliau serviruoti šios salotos pradėtos tik paplitusios po kitas Europos šalis.

... plisdamos po Europą graikiškos salotos įgydavo vis naujų priedų. Taip jos papildytos svogūnais, paprikomis, pekino kopūstais ar kitais salotų lapais, graikiniais riešutais.



Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus