• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

10 priežasčių atidėti kietą maistą iki 6 mėnesio

Autorius: pagal Thestir.cafemom.com
2011-07-28 15:45:00

10 priežasčių atidėti kietą maistą iki 6 mėnesio
Dreamstime nuotr.

PSO rekomenduoja neduoti krūtimi maitinamam kūdikiui jokio papildomo maisto iki 6 mėnesio. Ir vis dėlto ne visada tų rekomendacijų paisome. Kai aplinkui tiek šviežių vaisių ir daržovių, norisi duoti kūdikiui visa, kas geriausia.O žiemą paslaugios močiutės būtinai pasiūlys pačiulpti lašinių – sako, tik į naudą.


Ir vis dėlto plūkėti, neskubėti verta. Štai 10 priežasčių, padėsiančių atsakyti į klausimą: kodėl?


1. PSO ir dauguma pediatrų primygtinai rekomenduoja iki 6 mėnesio maitinti kūdikį tik mamos pienu. Jų nuomonė – ne iš piršto laužta, o pagrįsta daugybės mokslinių tyrimų.


2. Būtina palaukti, kol kūdikio žarnyno paviršių dengianti gleivinė sutvirtės – tai padeda apsaugoti mažylį nuo alergijos, pilvo pūtimo ir kitų negalavimų.


3. Tik mamos pienas pirmąjį pusmetį – mažesnė tikimybė susirgti gastroenteritu, diabetu, nutukimu.


4. Maitinimas krūtimi mažiausiai 7 mėnesius – tai mažesnė tikimybė kūdikiui susirgti anemija.


5. Kuo vyresnis kūdikis – tuo rečiau springsta. Jaunesni nei 6 mėn. vaikai dažniau springsta net valgydami skystą košę – juk jie dar nemoka tvirtai sėdėti, tad kūno padėtis neleidžia ir patogiai nuryti.


6. Kūdikių žarnynas dar negamina kitokio maisto virškinimui skirtų enzimų – jo organizmas nepajėgia skaidyti sudėtinių riebalų, krakmolo ir angliavandenių. Tą jis pajėgs tik sulaukus iki 6-9 mėnesio. Taigi papildomas maistas gali paskatinti dujų kaupimąsi, vidurių užkietėjimą, vėmimą, o kartu ir organizmui taip reikalingų maistingųjų medžiagų pašalinimą. 

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus