• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Idėja pietums: picos žvaigždutės

Autorius: Eli.lt
2011-08-29 12:39:00

Idėja pietums: picos žvaigždutės
Wilton.com nuotr.
Kai paskutinės šiltos vasaros dienos dar kviečia dūkti ir šėlti lauke, mamos tarsi gauna indulgenciją nuo begalinio tūpčiojimo virtuvėje: kotletų ir sriubų sezonas dar neprasidėjo. Taigi sumuštiniai, picos ir kiti pusiau sveiki, pusiau nelabai užkandžiai – vis dar geidžiamiausi vaikų pietūs ir vakarienė. Kuo dar nustebinti mažuosius, jei visą fantazijos arsenalą jau išnaudojote? Pakvieskite juos paskanauti picos žvaigždučių!

Visas gamybos procesas – kaip ir paprastos picos. Tik štai forma jos – visiškai kitokia. Skonis – taip pat. Juk čia galioja tie patys dėsniai, kaip ir su mišrainės pjaustymu: tereikia pakeisti gabalėlių dydį ar formą, ir skonis atrodys jau kitoks.

Kaip tokį šedevrą pasigaminti? Viskas labai paprasta. Jei picos padą gaminate pati ar naudojate tam šaldytos tešlos lakštus – tereikia juos užkloti ant paveikslėlyje pavaizduotos formos ir kraštus nuspausti, pjauti nė neprireiks. Iš tešlos likučių iškočioti dar vieną lakštą ir procedūrą pakartoti su kita skarda. Ir taip – kol sunaudosite visą tešlą.
Toliau – viskas kaip įprasta: picos pagrindą patepame alyvuogių aliejumi, sumaišytu su šaukštu pomidorų padažo, dedame picos įdarą (priklausomai nuo jūsų pomėgių), apibarstome sūriu ir pašauname į orkaitę.



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus