• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Didysis kriaušių pyragas
Autorius: Rama
2010-12-09

Užtikriname, skanesnio nesate ragavę!
 
Jums reikės:
bruknių arba spanguolių (galima šaldytų) (200 mililitrų)
cinamono (1 arbatinis šaukštelis)
cukraus (380 gramų)
druskos (1 arbatinis šaukštelis)
kepimo miltelių (3 arbatiniai šaukšteliai)
kiaušiniai (4 vienetai)
kriaušės (3 vienetai)
malto muskato riešuto (0.5 arbatinis šaukštelis)
miltų (440 gramų)
Rama margarino kepiniams (kambario temperatūros) (300 gramų)
vanilinio cukraus (3 arbatiniai šaukšteliai)
 
Paruošimas:
  Glazūrai: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra. 
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus