• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Kalėdiniai sausainiai
Autorius: Rama
2010-12-09

Sausainiukai, kvepiantys Kalėdomis! Ir mažiems, ir dideliems.
 
Jums reikės:
apelsino sutarkuota žievelė (tik oranžinė dalis) (1 vienetas)
apelsinų sulčių (50 mililitrų)
druskos (0.5 arbatinis šaukštelis)
kepimo miltelių (1 arbatinis šaukštelis)
kiaušinis (1 vienetas)
miltų (800 mililitrų)
Rama margarino kepiniams (150 gramų)
rudojo cukraus (80 gramų)
sodos (1 arbatinis šaukštelis)
tamsaus sirupo (20 mililitrų)
 
Paruošimas:
Taip pat reikės: 2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono, 2 arbatiniai šaukšteliai malto kardamono, 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių ir 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (galima naudoti jau paruoštą mišinį Kalėdiniams sausainiams kepti).   Glazūrai: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.   Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.
 

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus