• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Pyragas "Citrinukas"
Autorius: mama.lt
2011-01-13

mama.lt
Jums reikės:
 
4obuolių
4kiaušinių
2-jų citrinų
sviestas 200g.
Kepimo miltelių
1šaukštelis vanilinio cukraus
cukrus (200 gramų)
kvietiniai miltai (250 gramų)
 
Obuolius nulupus sutarkuoti burokine trintuve ir užpilti visos citrinos sultimis.Sviestą išlydyti ir tuo pat metu išplakti kiaušinius su cukrumi ir vienu šaukšteliu vanilinio cukraus. Juos beplakant mikseriu, supilti kiek praaušusį sviestą ir dar gerai paplakti. Vėliau įberiame žiupsnelį druskos,suberiame miltus, sumaišytus su šaukšteliu kepimo milteliais ir viską gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome tarkuotus obuolius. Jei jų nedėsime, tai citrinos sultis supilame prieš įmaišant miltus. 
 
Skardą patepame truputėliu sviesto ir tolygiai išpilam tešlą. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45min. Bebaigiant pyragui kepti, dubenėlyje išlydom gabaliuką (apie 50 gramų sviesto), įberiam apie 100 gramų cukraus pudros bei įpilam dar vienos citrinos sulčių ir maišant pakaitinam tol, kol sutirštės. Šiuo glaju aptepame dar karštą pyragą.
 
Galima papuošti mėgstamom uogom ar vaisiais.
 
Skanaus.

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus