Žalios salotos su kepta mocarela
2012-07-12

Mama.lt
Paruošimas:
Į lėkštes sudėkite suplėšytus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą porą, skiltelėmis pjaustytus pomidorus; Pasigaminkite padažą: padažui skirtus produktus sumaišykite, paragaukite, ar skonis teisingai subalansuotas - turėtų būti rūgštokas, saldokas, aitrokas, tačiau tuo pačiu ir švelnus :) Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, supjaustykite cukiniją maždaug 0,8 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į alyvuogių aliejumi pateptą skardą ir kepkite orkaitėje 10-15 min. Supjaustykite mocarelą 1 cm. storio griežinėliais, apvoliokite plaktame kiaušinyje, džiuvėsėliuose, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Ant lėkštėje sudėliotų daržovių dėkite karštus cukinijos gabalėlius, keptą mocarelą, įdėkite po keletą pusiau perpjautų vynuogių, salotas apšlakstykite (negailėkite) padažu.
Jums reikės:
citrinos sultys; apelsino sultys; alyvuogių aliejaus; Dižono (arba kitokių švelnių prancūziškų) garstyčių; medaus (galima pakeisti ruduoju cukrumi); druskos; šviežiai maltų pipirų mišinio.
alyvuogių aliejaus kepimui
cukinijos
druskos
kiaušinio
maltų džiuvesėlių
mocarelos rutuliukų
pipirų
pomidorų
poro stiebo
vynuogių
žaliųjų salotų lapų (Viskas priklauso nuo porcijos dydžio:)
Komentarai Siųsti draugui