• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Menopauzė: ką valgyti ir ko geriau vengti?

Autorius: Parengė Gerda Zemenskaitė
2011-11-25 08:02:00

Menopauzė: ką valgyti ir ko geriau vengti?
123rf.com

Menopauzė — sudėtingas laikotarpis moterims. Atminkite, kad gerai savijautai labai svarbi tinkama mityba. Pateikiame jums produktų sąrašą, kuriuos vartoti būtina, o kurių reikėtų vengti.

Mėsa (3 kartai per savaitę):
Tinka: liesa jautiena, veršiena, triušiena, vištiena, antiena, kalakutiena;
Netinka: kiauliena, pusgaminiai, rūkyta dešra;

Žuvis ir jūrų gėrybės:
Tinka: karpis, karšis, jūrų žuvys, midijos, kalmarai, krevetės;
Netinka: Riebi žuvis (tunas, sardinė, skumbrė);

Pieno produktai:
Tinka: liesa arba nugriebto pieno varškė, visi produktai, kurių riebumas neviršija 30-ies procentų;
Netinka: riebūs produktai, sviesto galima iki 30 g per dieną;

Druska, cukrus:
Tinka: natūralus medus, saldikliai;
Netinka: Druskos galima suvartoti iki 6 g per dieną;

Gėrimai:
Tinka: žalioji arbata, žolelių arbata su melisomis, aviečių, mėtų, beržų lapeliai, šviežiai spaustų vaisių ir daržovių sultys;
Netinka: stipri kava (didina kraujospūdį), stipri arbata (didina vidurių užkietėjimą, apsunkina inkstų veiklą);

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus