• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Vasaros gėrimai grožiui ir sveikatai  1 

Autorius: Edinstvennaya.ua
2010-08-18 12:01:00

Vasaros gėrimai grožiui ir sveikatai
Jupiterimages nuotr.
Kava, stipri juoda arbata, juolab gazuotas mineralinis vanduo neužtikrins organizmui reikiamo drėgmės kiekio. Vasarą geriau po ranka turėti tokių gėrimų, kurie aprūpintų ne tik drėgme, bet ir vitaminais bei mineralais.

Žalioji arbata pripažinta sveikų gėrimų lydere. Joje gausu antioksidantų ir medžiagų, kurios padeda organizmui pašalinti toksinus. Tačiau nepamiršk, kad gydomųjų savybių turi tik šviežiai plikytas gėrimas. Jau po 6-7 val. arbatoje ima kauptis druskos ir sunkieji metalai, taigi nešiotis atšaldytos arbatos buteliuką visą dieną nerekomenduojama. Žaliąją arbatą galima gerti ir karštą, ir šaltą, pagardinus ją lapeliu mėtos ar citrinos griežinėliu.

Žolelių arbata suteikia organizmo ląstelėms medžiagų, kurios padeda ilgiau išlaikyti drėgmę. Vasariškai žolelių arbatai pasigaminti prireiks po keletą mėtos, juodųjų serbentų, vyšnių arba aviečių lapų, saujelės mėgstamų uogų. Sutrink lapus ir uogas arbatinyje, užplikyk karštu vandeniu ir palauk 5-7 minutes kol nusistovės. Arbata geriama tiek karšta, tiek šalta, ją galima pagardinti medumi.

Mineralinis vanduo – neginčijamai populiariausias vasaros gėrimas. Bet dietologai pataria nesitenkinti pirmu po ranka pakliuvusiu mineralinio vandens buteliuku. Troškuliui numalšinti tinkamiausias yra stalo vanduo. Gydomąjį mineralinį vandenį gerti dideliais kiekiais nerekomenduojama: perdozuoti mineralų, makro- ir mikroelementų, ypač per karščius, pavojinga. Jei paprastas vanduo atrodo neskanus – jį galima pagardinti citrina ar mėtos lapeliu.

Džiovintų vaisių gėrimas taip pat turi daug medžiagų reikalingų sveikatai ir plaukų, odos, nagų grožiui. Džiovinti obuoliai, kriaušės, abrikosai, slyvos, vynuogės, bananai užplikomi verdančiu vandeniu, palaikomi stikliniame inde 4-5 val., tada perkošiami. Toks gaminimo būdas, kitaip nei virimas, leidžia išsaugoti didesnį kiekį organizmui naudingų medžiagų.

Vandeniu skiestas baltasis vynas – populiarus gėrimas ne tik senovės, bet ir šiuolaikinėje Graikijoje. Vyne esantys antioksidantai, vitaminai, makro- ir mikroelementai bei vandeniu susilpnintas šlapimą varantis poveikis – kaip tik tai, ko reikia šiltą vasaros dieną!

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
L
2010-08-18 18:57:04
http://www.basketboss.lt/Go.aspx/lt/UserRef?userId=11617