• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Žuvis gali apsaugoti nuo žarnyno vėžio
2009-03-23 00:00:00

vakarozinios.lt info.

Riebios žuvies vartojimas mažina riziką susirgti žarnyno vėžiu. Tai nustatė Jenos universiteto mokslininkai.

Nesvarbu, ar žuvis valgoma žalia, virta, rūkyta ar kepta, ketvirtadienį sakė mitybos specialistas Michaelis Glei.

Jau seniai žinoma, kad žuvį valgyti sveika. Tyrime, kuriame dalyvavo 250 žmonių, mokslininkams dabar pavyko įrodyti, kad valgant žuvies labiau suaktyvinami tam tikri genai, atsakingi už fermentų, saugančių organizmą nuo kenksmingų ir vėžį sukeliančių medžiagų, susidarymą.

Asmenų, kurie valgė riebią lašišą, genai buvo suaktyvinami daug labiau nei tų, kurie vartojo liesą menkę. "Tai patvirtina mūsų spėjimus, kad žuvyje esančios riebiosios rūgštys skatina nuo vėžio saugančio barjero susidarymą organizme", - sakė M. Glei.
 
 

 



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus